Pasta met paddenstoelen en spek
Voor 4 personen:
400 g kleine pastavormpjes
1 kleine rode ui
2 el olijfolie extra vierge
250 g oesterzwammen, in reepjes
100 g doorregen spek, in blokjes
400g tomatenstukjes (blik)
2 tenen knoflook, geperst
150 g emmentaler, in kleine blokjes
Zout en peper
Snuifje suiker
1 el verse oregano
10g basilicumblaadjes
Werkwijze:
Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook.
Kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op het pakje.
Snipper ondertussen de ui, verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de ui hierin glazig
Voeg de paddenstoelen en het spek toe en bak ze mee
Voeg de tomatenstukjes en knoflook toe en laat alles 5 minuten onafgedekt sudderen
Doe de blokjes kaas in de saus en laat ze op een matig vuur smelten
Breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker.
Scheur de orgegano- en basilicumblaadjes en roer ze erdoor
Serveer de pasta en saus meteen