Crème Brûlée met koffiesmaak
Voor 8 personen:
1 liter room (culinair)
50 gr koffiebonen
8 eidooiers
160 gr suiker
1 kopje espresso koffie
Werkwijze:
Breng de helft van de room samen met de suiker, kopje espresso en de koffiebonen aan de kook en laat dit 20 minuten staan met een deksel erop
Neem de andere helft van de room en voeg er de 8 eidooiers bij, mix dit goed onder elkaar met de staafmixer
Verwijder de koffiebonen uit het opgekookte mengsel en voeg nu alles samen. Nogmaals alles goed mixen
Voeg de mengeling in gelijke en vlakke kommetjes
Zet deze in een oven van 90 graden gedurende 40 minuten (afhankelijk van de gebruikte kommetjes) tot de massa hard is. Zet ze daarna in de ijskast om goed af te koelen.
Breng een laagje suiker aan op de afgekoelde crème brûlée
Brand deze nu af met een Créme brûlée brander
Serveer dit samen met een bolletje vanille ijs gepresenteerd op enkele merengue schilfers en een takje munt
Dit recept wordt u aangeboden door Smaakkamer Lavendel