Crème Brûlée met koffiesmaak

Crème Brûlée met koffiesmaak

Voor 8 personen:

Créme Brulee 1

1 liter room (culinair)
50 gr koffiebonen
8 eidooiers
160 gr suiker
1 kopje espresso koffie

Werkwijze:

Breng de helft van de room samen met de suiker, kopje espresso en de koffiebonen aan de kook en laat dit 20 minuten staan met een deksel erop

Creme brulee 2

Neem de andere helft van de room en voeg er de 8 eidooiers bij, mix dit goed onder elkaar met de staafmixer

Creme brulee 3

Verwijder de koffiebonen uit het opgekookte mengsel en voeg nu alles samen. Nogmaals alles goed mixen

creme brulee 4

Voeg de mengeling in gelijke en vlakke kommetjes

creme brulee 5

Zet deze in een oven van 90 graden gedurende 40 minuten (afhankelijk van de gebruikte kommetjes) tot de massa hard is. Zet ze daarna in de ijskast om goed af te koelen.

crme brulee 6

Breng een laagje suiker aan op de afgekoelde crème brûlée

creme brulee 7

Brand deze nu af met een Créme brûlée brander

IMG_2927

Serveer dit samen met een bolletje vanille ijs gepresenteerd op enkele merengue schilfers en een takje munt

Creme brulee 8

Dit recept wordt u aangeboden door Smaakkamer Lavendel

 

Comments are closed.